De naam zegt het al: het lekkerst met een bubbeltje
Oorsprong: De Amuse de Zélande is een kleine, maar goed gevulde oester. Ze is bijzonder want ze ziet het levenslicht in het eigen broedhuis van Roem van Yerseke. Vanaf het eerste moment wordt ze verzorgd en begeleid. Dit arbeidsintensieve proces maakt het mogelijk om de kwaliteit constant te bewaken. Als ze groot genoeg is, groeit ze verder op in driehoekige mandjes van kunststof gaas die boven de zeebodem van de Oosterschelde hangen. Hierdoor wordt de Amuse beschermd tegen stormen en natuurlijke vijanden.
Vorm: Door het kweekproces in mandjes, waarbij de oesters door het getij en de golven constant langs elkaar heen bewegen, breken de groeiranden sneller af. Ze blijven relatief klein en krijgen de vorm die de Amuse de Zélande zo uniek maakt: een korte en diepe schelp waar veel ruimte wordt gecreëerd voor het fijne en elegante oestervlees.
Smaak: Het zuivere, voedzame Oosterscheldewater zorgt voor de zilte smaak van deze zachte, romige oester. Met recht kan dit een hartig bonbonnetje uit de zee worden genoemd!
Geniet van deze oester met een koel glas bubbels of droge witte wijn. De Amuse de Zélande is bij uitstek geschikt voor een eerste kennismaking met oesters. Door haar bescheiden formaat is ze ook ideaal te serveren als fingerfood.