15-16-17
MAART 2026

Belgische dessertfabriek heeft definitief gekozen voor plantaardige patisserie

28/12/2023

Al 50 jaar produceert NANUK NV in haar 3 verschillende afdelingen niet alleen desserts maar ook kippenvleugels en verse kant-en-klare salades voor de retail en de foodservice. Nanuk was in het begin een klein familiebedrijf dat geleidelijk uitgroeide tot een belangrijke producent in de voedingsindustrie. De huidige CEO Paul Sulmon, tevens één van de aandeelhouders, wist de andere investeerders te overtuigen zich te concentreren op een gloednieuw assortiment plantaardige desserts. In 2020 besloot het bedrijf zich te concentreren op haar dessertdivisie en begon het met het maken van plantaardige desserts. In 2022 werden de eerste producten gelanceerd en sindsdien is er onder het merk Vecuisine een ruim assortiment heerlijke plantaardige mousses ontwikkeld. Deze transitie die in 2020 is ingezet heeft als doel om in 2030 een volledige, volledig plantaardige productielijn te hebben. Deze geleidelijke verandering van de productielijn zal gebeuren met extra aandacht voor kwaliteit en smaak. “Ons doel zijn Bourgondische flexitariërs of veganistische consumenten”, aldus Paul. “Wij willen alleen producten op de markt brengen waarvoor consumenten met de zuivelvarianten nauwelijks het verschil kunnen maken.” Onze producten mogen niet duur zijn en voor iedereen betaalbaar blijven.

Belgische dessertfabriek heeft definitief gekozen voor plantaardige patisserie

Al 50 jaar produceert NANUK NV in haar 3 verschillende afdelingen niet alleen desserts maar ook kippenvleugels en verse kant-en-klare salades voor de retail en de foodservice. Nanuk was in het begin een klein familiebedrijf dat geleidelijk uitgroeide tot een belangrijke producent in de voedingsindustrie.

De huidige CEO Paul Sulmon, tevens één van de aandeelhouders, wist de andere investeerders te overtuigen zich te concentreren op een gloednieuw assortiment plantaardige desserts. In 2020 besloot het bedrijf zich te concentreren op haar dessertdivisie en begon het met het maken van plantaardige desserts. In 2022 werden de eerste producten gelanceerd en sindsdien is er onder het merk Vecuisine een ruim assortiment heerlijke plantaardige mousses ontwikkeld.

Deze transitie die in 2020 is ingezet heeft als doel om in 2030 een volledige, volledig plantaardige productielijn te hebben. Deze geleidelijke verandering van de productielijn zal gebeuren met extra aandacht voor kwaliteit en smaak. “Ons doel zijn Bourgondische flexitariërs of veganistische consumenten”, aldus Paul. “Wij willen alleen producten op de markt brengen waarvoor consumenten met de zuivelvarianten nauwelijks het verschil kunnen maken.” Onze producten mogen niet duur zijn en voor iedereen betaalbaar blijven.

15 lekkere plantaardige mousses

De R&D-afdeling van Nanuk heeft tot nu toe al 15 heerlijke plantaardige mousses ontwikkeld. De eerste plantaardige mousse was inderdaad de mousse op basis van de bekende Belgische chocolade. Deze ervaring werd vervolgens gebruikt om de andere smaken te ontwikkelen. Ons assortiment plantaardige mousses kunnen we opdelen in twee categorieën: nostalgische smaken zoals mokka, speculoos, amandel- en pistachemousse en exotische smaken zoals mango-, passievrucht- en limoenmousse.

Onze plantaardige mousses zijn vegan en allergeenvrij, wat betekent: geen lactose, geen ei, geen cholesterol en geen gluten. We gebruiken alleen ingrediënten van topkwaliteit in onze recepten om de consument een uniek alternatief te kunnen bieden met een goede smaak, geweldige consistentie en natuurlijke kleur.

Onze heerlijke mousses vormen ook de basis voor de toekomstige ontwikkeling van onze plantaardige taarten. In 2024 willen we graag vooruitgang boeken met onze plantaardige cheesecakes en meringuetaarten. Op de lange termijn zal Vecuisine een volledig assortiment plantaardige desserts aanbieden aan het flexitarische en veganistische publiek.

Innovatieve private label bedrijfsoplossingen

Nanuk staat al bekend als belangrijke partner voor retailers in de Benelux en Europa. Voor elke retailer slaagde Nanuk erin om op maat gemaakte producten en verpakkingsoplossingen aan te bieden. Wij hebben de mogelijkheid om dagelijks op de Belgische markt te werken met de grootste retailers zoals Lidl en Aldi. Ons doel is om een ​​vertrouwde zakenpartner te worden voor veganistische en plantaardige patisserieën in heel Europa.

Doordat wij flexibel en klantgericht zijn, kunnen wij op korte termijn hoogwaardige foodservices aanbieden aan de retail en foodservice. Noem het maar op, wij kunnen het voor u maken! We ontwikkelen voortdurend nieuwe producten volgens de wensen van onze klanten en daarom kunnen we er trots op zijn dat we erin zijn geslaagd een exclusief private label-concept te promoten.

Pionier in plantaardige patisserie

Paul Sulmon besloot de traditionele productie van zuivelpatisserie om te zetten in een creatieve, plantaardige productie. Dit lijkt nogal extreem, maar elke stap voorwaarts volgt een strikt logisch patroon. De wereld is voortdurend in beweging en consumenten worden steeds bewuster van het dagelijks consumeren van dierlijke producten. Dit is zeker niet langer de juiste optie. Dieren fokken om te eten is niet meer trendy en lijkt onder druk te staan. De consumptie van dierlijk voedsel heeft bovendien een grote impact op de klimaatverandering.

Wie kan er beter innovatieve, plantaardige patisserieproducten bedenken dan een getalenteerde chef-patissier die alle kennis in huis heeft om heerlijke mousses en taarten te ontwikkelen? Onze R&D-afdeling werkt sinds enkele jaren aan onze plantaardige transitie en gebruikt de traditionele knowhow om nieuwe plantaardige producten te ontwikkelen.

In conclusie is Nanuk voortdurend gefocust op het verminderen van de impact op het klimaat door de productielijn soepel aan te passen naar een volledig plantaardige productielijn. De creatie van een nieuwe merknaam Vecuisine is slechts de eerste stap omdat onze dessertafdeling in de toekomst niet slechts een klein onderdeel van het bedrijf zal zijn, maar het volledige bedrijf zelf zal bestrijken.

Nanuk NV

Rue des Garennes 10

7700 MOUSCRON

BELGIUM

Merk: Vecuisine

Website: https://vecuisine.be/

Perscontact: Theuninck Amandine  amandine@nanuk.be  +3256481800

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies.