15-16-17
MAART 2026

Bijenbaas Crèmehoning 70 gram

24/01/2024

Alle pure honing zal op den duur kristalliseren of versuikeren. Dit kan geen kwaad en is een natuurlijk proces wat bij honing hoort. Hoe snel pure honing kristalliseert, hangt af van de verhouding glucose en fructose in de honing. Acaciahoning kristalliseert bijvoorbeeld niet zo snel, maar koolzaadhoning wel. Daarom maken we daar meestal onze crèmehoning van. Crèmehoning begint als 'gewone' vloeibare honing, maar doordat we deze langdurig roeren bij een lage temperatuur is de honing volledig gekristalliseerd en ingedikt. Doordat we de honing gecontroleerd laten kristalliseren, is de textuur fijner en smeuïger dan wanneer dit natuurlijk gebeurt. Crèmehoning is ondoorzichtig en is makkelijker smeerbaar dan vloeibare honing.

  • Honing uit de Nederlandse natuur.
  • Unieke Track & Trace code op het deksel zodat je de herkomst van de honing kunt achterhalen.
  • Per verkochte pot honing verwerft Bijenbaas één vierkante meter natuurgebied.
  • In tegenstelling tot ‘supermarkthoning’, is elke pot Bijenbaashoning anders: de kleur en smaak varieert afhankelijk van het seizoen en de herkomst van de honing. De bloemen die op dat moment op die locatie bloeien, bepalen de inhoud.
  • De honing is niet gemengd, onverhit en niet gefillterd.
  • De bijenkasten staan in natuurgebieden waar geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.


Document

icons8-email Created with Sketch. Contacteer ons





Verzenden

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies.