Dit is een 100% Belgische kaas gemaakt van rauwe melk van koeien die enkel gras en hooi te eten krijgen ( geen ingekuild voer) een belangrijk element om melk van superieure kwaliteit te bekomen.
Deze unieke geperste kaas rijpt 18 maanden op houten sparren planken. Gepasteuriseerde kazen zijn eerder zeldzaam in België. De rijping zorgt voor een intensere, complexere nootsmaak en is lichtjes meer gezouten. De textuur van de kaas is soepel, ietsjes broos en smelt in de mond. De aanwezige zoutkristallen zijn het resultaat van de langdurige rijping.
Info: Terre de Fromages | Herve – stand 149 T : +32(0)87 30 58 67 - terredefromages.be
1e nominatie Gouden Tavola Fine Foods met bediening
ENIGMA
Hiervoor gebruiken we het staartstuk van het rund, beter bekend als de ‘Picanha’.
Het vlees laten we eerst rusten in een uitgekiende pekelmengeling. Dit wordt de basis voor een heerlijk malse en sappige delicatesse.
Daarna wordt het vlees ingewreven met een lichtzoete paprika.
Info: Butchers Craft by De Laet & Van Haver | Aartselaar stand 526 - T: +32 (0)3 455 26 74 - butcherscraft.be
2e nominatie Gouden Tavola Fine Foods met bediening
AHUMADO
Dit is een licht gerookt stuk entrecôte dat zowel bij de aperitief of als carpaccio geserveerd kan worden.
De gerookte smaak is niet te overheersend en toch weer speciaal van smaak door het beukenhout dat hier doordringt.
Info: Butchers Craft by De Laet & Van Haver | Aartselaar stand 526 - T: +32 (0)3 455 26 74 - butcherscraft.be