15-16-17
MAART 2026

UW VOORDELEN ALS DEELNEMER AAN DE WEDSTRIJD GOUDEN TAVOLA

Elke 2 jaar gaat een jury van professionelen naar aanleiding van Tavola op zoek naar de meest opmerkelijke innovaties binnen het domein van fijne en verse voeding. De winnende producten worden bekroond met de Gouden Tavola. Deze producten staan  bovendien voor, tijdens en na Tavola volop in de kijker. 

1. AANDACHT VOOR UW PRODUCT OP TAVOLA 2024

  • Winnaars + genomineerden
    • Eigen stand: Gouden Tavola in hal 5
    • Degustatie door chef
    • Toelichting door hostess
    • Rubriek op de website
    • Kans op publieksprijs via stemming door bezoekers na degustatie
  • Geselecteerde producten 2e ronde:
    • Tentoonstelling in de innovatiegalerij in de Rambla
    • Rubriek Gouden Tavola in de beursgids voor bezoekers

2. PRAKTISCHE RICHTLIJNEN

WEDSTRIJD CATEGORIEËN

  • Fine Foods met bediening: de producten die worden voorgesteld als “bedieningsproduct” en dus in traditionele bediening worden aangeboden aan de consument
  • Fine Foods in zelfbediening: producten met een consumentenverpakking/producten in zelfbediening
  • Fine Foods Foodservice: producten die door cateringorganisaties, grootkeukens of restaurants verder worden verwerkt deze aan de consument aangeboden worden.
  • Fine Foods Delicatessen: hoogwaardige producten in consumentenverpakking en fine foods met traditionele bediening die zich specifiek richten naar de delicatessenzaken/ / delicatessenafdeling binnen een winkel.2

3. NIEUW IN 2024

U kiest de categorie waarin u uw product in de eerste plaats wil laten beoordelen. Daarnaast duidt u aan in welke andere categorie(ën) uw product ook beschikbaar is. (in aangepaste verpakking)
Zo neemt uw product deel aan de wedstrijd in meerdere categorieën (geen meerprijs). Producten die in verschillende categorieën worden beoordeeld, kunnen slechts 1x Gouden Tavola winnen. In dit geval bepaalt de jury de meest aangewezen categorie.

4. CRITERIA VOOR DEELNAME

Om praktische redenen (te voorziene koeling voor de producten) willen wij u vriendelijk vragen om ons zo snel mogelijk van uw deelname te verwittigen. 

Deelnameprijs per product: 300.00 € (excl. btw) en omvat:

  • Deelname aan de wedstrijd
  • Inlassing van het product in de beursgids en presentatie op de beurs als het product doorgaat naar de 2e
  • Trofee in geval van winst
  • Communicatie over de winnende en genomineerde producten

5. BELANGRIJKE TIMINGS & PRAKTISCHE INFO

1° RONDE 

  • Deadline inschrijvingen: woensdag 10 januari 2024
  • Levering stalen:
    • 11 en 12 januari 2024
    • tussen 8.30 en 12.00
    • Kortrijk Xpo - inkom Xpo Zuid - GPS: Kennedylaan 100 -8500 Kortrijk
  • Aantal stalen*:
    • fine foods zelfbediening & delicatessen: minimaal 4 stuks
    • fine foods bediening & catering: 2 à 3 stuks 
  • Jurering 1e ronde: 15 tot 31 januari 2024
  • Verwittigen deelnemers resultaat ronde 1: 5 februari

* in de eerste ronde worden de producten in principe niet geproefd. Als een aankoper echter de vraag stelt om het productstaal te behouden of toch te proeven dan blijft het staal bij de bewuste aankoper.
In geval van volumineuze producten (vb ham / bol kaas/ ...) zijn geen 3 stuks noodzakelijk en kan vb 1 stuk volstaan. Stalen die nog bruikbaar zijn in de 2e ronde (niet-gekoelde producten met lange houdbaarheidsdatum kunnen in sommige gevallen ook gebruikt worden in de 2e ronde). Bij twijfel over het aantal: contacteer ons hierover telefonisch.

2° RONDE 

  • Leveren nieuw stalen:
    • donderdag 15 februari ‘24
    • tussen 8.30 en 12.00
    • Kortrijk Xpo - inkom Zuid - GPS: Kennedylaan 100 -8500 Kortrijk
  • Aantal stalen*:
    • 15 producten (1 per jurylid)
    • 15 (lege) verpakkingen (1 per jurylid)
  • Jurering 2e ronde: dinsdag 20 en woensdag 21 februari ‘24
  • Verwittigen winaars: donderdag 22 februari ‘24
  • Prijsuitreiking: dinsdag 5 maart

* In geval van volumineuze producten (vb ham / bol kaas /...) zijn geen 15 stuks noodzakelijk. 1 deel van een product of 2 stuks kunnen volstaan. In deze gevallen wel graag 15 etiketten aanleveren.
Jury bestaat uit maximaal 13 personen. Er worden 2 stuks reserve opgevraagd ifv fotografie in geval van winst. Bij twijfel: contacteer ons telefonisch.

INSCHRIJVEN PRAKTISCH

1. log in op het exposantenportaal met uw email en wachtwoord: KLIK HIER
2. Selecteer 'Gouden Tavola'

  • belangrijk: creëer eerst uw producten onder het luik 'uw producten'
  • eenmaal het product gecreëerd is kan u het selecteren voor de wedstrijd

CONTACT

Voor alle verdere vragen mbt de wedstrijd contacteer ons via: goldentavola@xpogroup.com
Isabelle Fruy, Content Manager Tel: +32 (0) 56 24 11 36
Ellen Naessens, Project Manager Golden Tavola – Tel: +32 (0) 56 24 78 94

KLIK HIER en ontdek de winnaars van de Gouden Tavola 2022

Fine Food met bediening 

Fine Food in zelfbediening 

Fine Food Catering  

Fine Food Delicatessen  

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies.