15-16-17
MAART 2026

WIJNDOMEIN HOENSHOF

Hoenshof's belangrijkste doel is om Belgische wijnen prominenter op de kaart te zetten en toegankelijker te maken voor een breed publiek. 
Jerom Houben: "Veel kennis is op jonge leeftijd aan mij doorgegeven. De weg naar het schrijven van ons eigen verhaal staat wijd open. We willen niet kopiëren en plakken, maar innoveren."
 
In 2002 plantte Professor Dr. Ghislain Houben zijn eerste wijnstokken op de gronden die al sinds 1907 in bezit zijn van de familie. Zijn zoon, Jerom, die opgroeide tussen de wijnvaten, is ook gepassioneerd over de wereld van wijn. Samen bewerken ze 6,5 hectare wijngaarden met een indrukwekkende variëteit van 25 verschillende druivensoorten. 
 
Ghislain bezit uitzonderlijke kennis van het wijnbereidingsproces. Zoals zijn titel suggereert, zijn studeren en creëren zijn passies, wat resulteert in een divers assortiment wijnen.
 
Bij Hoenshof ligt een sterke nadruk op experimenteren met zeer gevarieerde blends. Ze werken voornamelijk met innovatieve druivensoorten die zijn aangepast aan ons koele klimaat. Bovendien produceerde wijndomein Hoenshof in 2021 zijn eerste biologische wijnen. 
 
De Hoenshof-wijnen winnen jaarlijks medailles in zowel nationale als internationale concours waaronder: 'Beste Belgische Wijn', 'Paris Wine Cup’, 'Organic Wine Award' en ‘Concours Mondial de Bruxelles’.

Productgroep
Dranken
Merk
Hoenshof
Shape Created with Sketch.
Productgroep
Dranken
Foto's
Ontdek de nieuwste producten op Tavola
01/03/2024

01/03/2024

01/03/2024

01/03/2024

Merk
Hoenshof

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies.